لیست اختراعات حسين رحماني
فرآيند تهيه سوسپانسيونهاي مايي هيدروكسيد فلزات (از قبيل آلومينيم و منيزيم و ...) مقدار قابل توجهي از يونهاي موجود در مواد اوليه ( از قبيل يونهاي سولفات، كلرايد و ...) بر روي سطح و يا در شبكههاي ذرات جامد هيدروكسيد فلزي معلق باقي ميماند. همچنين در محلول مايي يونهاي مذكور حضور داشته و تعادل بين يونهاي موجود در محلول و يونهاي قرار گرفته در سطح و شبكه ذرات جامد برقرار ميشود. براي جدا كردن و خارج كردن يونهاي مذكور از محصولات ژل هيدروكسيد فلزي، بطور معمول از روش فيلتراسيون و شستشوي ژل باقي مانده بر روي فيلتر بوسيله آب مقطر بدون يون استفاده ميشود. فرآيند جدا كردن محلول مايي از ژل هاي مذكور و شستشوي ژل ها با روش هاي معمولي فيلتر كردن (مثل صاف كردن بوسيله فيلتر خلاء) فرآيندي وقتگير است و به حجم زيادي آب مقطر بدون يون نياز دارد. سيستم معرفي شده در اين اختراع براي تسهيل و سرعت بخشيدن به فرآيند شستشو و تغليظ سوسپانسيونهاي مايي هيدروكسيدهاي فلزي و بهينه سازي اين فرآيند ابداع شده است.
الاجيك اسيد به عنوان يكي از مواد شيميايي مورد استفاده در صنايع آرايشي و بهداشتي و همچنين مكمل¬هاي غذايي و دارويي، از اهميت بالايي برخوردار است. يكي از منابع غني از الاجيك اسيد انار مي-باشد و ايران يكي از اصلي¬ترين كشورهاي توليد كننده انار در جهان است، از سوي ديگر مقادير زيادي پوست انار در كارخانجات توليد آب ميوه¬، رب و سس انار به عنوان ضايعات توليد مي¬شود كه درحال حاضركاربردي ندارد. در اين اختراع براي توليد الاجيك اسيد از پوست انار استفاده شد. براي اين منظور روش استخراج عصاره و سپس هيدروليز اسيدي براي توليد الاجيك اسيد از پوست انار انتخاب و بر اين اساس با استفاده از حلال¬ها و شرايط عملياتي مختلف، استخراج عصاره از پوست انار و سپس هيدروليز اسيدي عصاره انجام شد. شرايط عملياتي براي توليد حداكثري الاجيك اسيد بهينه شد. طبق اين اين شرايط حداكثر 8 گرم الاجيك اسيد ناخالص از هر 100 گرم پوست انار بدست آمد. در نهايت با استفاده از ستون سيليكاژل و حلال قطبي متشكل از متانول و اتيل استات، الاجيك اسيد بدست آمده تا درجه خلوص 95 % خالص و قريب به 3 گرم الاجيك اسيد خالص از هر 100 گرم پوست انار توليد شد.
رزينهاي اپوكسي بدليل خواص فيزيكي و شيميايي منحصر به فرد خود مورد توجه صنعت و پژوهشگران مي باشند. در اين اختراع با توجه به مطالعات انجام شده و بررسي اثر كيوركننده ها روي خواص رزين كيورشده، از كيوركننده هايي استفاده شد كه علاوه بر خاصيت كيوركنندگي خاصيت شتاب دهندگي نيز داشته باشند. تركيبات دندريمري به عنوان كيوركننده مورد استفاده قرار گرفتند. در اين تركيبات سيانوريك كلرايد به دليل داشتن حلقه تري آزيني به عنوان هسته دندريمر انتخاب شد. حلقه تري آزين با داشتن آمين نوع سوم علاوه بر اينكه مانند ايميدازول منجر به شتابدهندگي فرايند كيورشدن رزين اپوكسي مي شود در فرايند كيورشدن نيز همانند گروه هاي عاملي موجود در اطراف دندريمر، شركت مي كند. اين موضوع منجر به كاهش قابل توجهي در ميزان مصرف كيوركننده مي شود.
اختراع در شاخه ي علوم پزشكي بوده و توانايي جلوگيري از خشكي چشم طي بيهوشي عمومي و بيماران با سطح هوشياري پايين در بخش مراقبت هاي ويژه و همچنين جلوگيري از اختلال خواب و نمايش درجه حرارت بدن بيمار بدون بيدار كردن بيمار را دارا مي باشد.ضعف در روش هاي قديمي نياز به ساخت اين اختراع را ايجاد نمود.
امروزه در بسياري از كاربردهاي مهندسي، تلفيق خواص مورد نياز است زيرا امكان استفاده از يك نوع ماده كه همه ي خواص مورد نظر را برآورده سازد، وجود ندارد. لذا مي بايست به دنبال روشي براي تلفيق خواص مواد بود. اين راه حل همان كامپوزيت است. يكي از انواع كامپوزيتها كه توجه بسياري از محققان را به خود جلب كرده، كامپوزيتهاي الياف كربن/رزين اپوكسي است. اين نوع كامپوزيت داراي خواص بسيار خوب، ازجمله خواص فيزيكي و حرارتي بالا است. با اين وجود در اين كامپوزيتها برخي نواقص ازجمله مقاومت پايين رزين اپوكسي به ضربه و لايهلايه شدن آن است كه محققان را بر آن داشته است كه درصدد رفع آنها برآيند. ازجمله اين اصلاحات بكارگيري فناوري نانو در كامپوزيتهاست. در اين اختراع تأثير نانو گرافناكسيد عاملدار شده بر خواص مكانيكي كامپوزيت سه لايهي الياف كربن/رزين اپوكسي بررسي شد. براي اين منظور گرافناكسيد با سه تركيب آميني اتيلن دي آمين، 4،4- دي آمينو دي فنيل سولفون و پارا نيترو آنيلين اصلاح شد. نمونههاي ساختهشده براي آزمونهاي مكانيكي، كامپوزيتهايي حاوي گرافناكسيدهاي اصلاح شده با مقادير 0/1، 0/3 و 0/5 درصد وزني نسبت به ماتريس تهيه شدند. نتايج نشان داد كه افزودن انواع گرافناكسيد اصلاح شده به ماتريس باعث بهبود استحكام كششي، مدول كششي و همچنين استحكام و مدول خمشي ميشود. برقراري اتصال شيميايي بين گروههاي آميني سطح گرافناكسيد عاملدار شده و گروههاي اكسيژندار ماتريس باعث برهمكنش شيميايي بين ماتريس و تقويتكننده ازيكطرف و برهمكنش فيزيكي گرافناكسيد و الياف كربن از طرف ديگر ميشود كه درنتيجهي آن سازوكار ايجاد ترك تغيير كرده و حضور گرافناكسيد باعث پل زدن بين تركها و افزايش ضريب اصطكاك بين ماتريس و الياف ميشود. مقدار بهينه گرافناكسيد 0/3 درصد وزني است كه در اين مقدار بهترين خواص مكانيكي مشاهده شد.
سطح الياف كربن به روش شيميايي و با استفاده از اتيلن دي آمين (EDA) ، دي آمينو دي فنيل سولفون(DDS) و پارا آمينوبنزوئيك اسيد(PAB) اصلاح شده است. براي انجام واكنش شيميايي بر روي سطح الياف كربن ابتدا از طريق استخراج به روش سوكسيله با استفاده از حلالهاي پتروليوم اتر و استون سطح آماده شده و سپس اكسايش سطح بوسيله نيتريك اسيد غليظ انجام ميشود. در اثر واكنش بعدي گروههاي عاملي ايجاد شده بر روي سطح الياف كربن با تيونيل كلرايد، سطح الياف براي انجام واكنش با تركيبات آميني فعال و آماده ميشود. ساختار شيميايي سطح از طريق طيف سنج زير قرمزتبديل فوريه و طيف سنجي فوتوالكتروني با اشعه ايكس مورد بررسي قرار گرفت. به منظور بررسي اثر اصلاح سطح الياف كربن بر روي خواص مكانيكي، كامپوزيت هاي سه لايه الياف كربن اصلاح شده/ اپوكسي رزين ساخته شدند و خواص كششي و خمشي آنها بررسي شد. نتايج نشان داد كه با اصلاح سطح الياف، پيوند شيميايي بين آنها و ماتريس برقرار مي شود و ترشوندگي الياف بوسيله رزين افزايش مي يابد. از طرف ديگر، ماتريس مايع درون شيارها و حفرات سطح الياف را پر كرده و پس از كيور شدن، ماتريس و الياف را با اتصال مكانيكي در يكديگر قفل مي كند. در اين بررسي استحكام كششي كامپوزيت ها كاهش نيافته و مقدار استحكام خمشي مربوط به كامپوزيت هاي تقويت شده با الياف CF-EDA ,CF-DDS وCF-PAB به ترتيب 1/9% ، 22% و 36% نسبت به نمونه اصلاح نشده بيشتر شده است. اين اصلاحات با تغيير در سازوكار انتشار ترك باعث بهبود مدول كششي و مدول خمشي شده است. بيشترين مقدار مدول خمشي و مدول كششي مربوط به كامپوزيت هاي تقويت شده با الياف CF-EDA است كه به ترتيب 8/10% و 27% نسبت به نمونه شاهد افزايش يافته است. مورفولوژي سطح شكست كامپوزيت با ميكروسكوپ الكترون روبشي بررسي شد. تصاوير SEM نشان داده است كه با اصلاح سطح الياف كربن فاصله بين الياف و رزين كاهش يافته و در واقع چسبندگي قوي در محل تماس بين الياف و رزين برقرار شده است.
در اين اختراع براي اولين بار با استفاده از منومر پلي گلايسيديل تريس (3-(بيس (اكسيران-2-ئيل متيل) آمينو) فنيل) فسفين اكسايد و عامل كيوركننده تريس (3- آمينو فنيل) فسفين اكسايد اپوكسي رزين بازدارنده شعله تهيه شده است. نتايج آزمون TGA نشان دهنده مقاومت گرمايي بالاي اپوكسي رزينهاي تهيه شده است بطوري كه T5% و Tmax نمونه اپوكسي رزين كيورشده با نسبت مولي 1:1(نسبت رزين:كيور كننده) به ترتيب 282 و oC 343 است. آزمون UL94V نشان دهنده قرار گرفتن اپوكسي رزين كيور شده در طبقه V-0 است.
دستگاه فرز نجاري چند كاره اتوماتيك با قابليت تنظيم سرعت متغير كه در صنعت چوب كاربرد دارد كه متشكل از يك ميز گرد در ابعاد 120 *120 هست كه بازوي متحرك روي ان قرار گرفته به همراه تابلوي برق و سيستم كنترلي كه دستگاه اختراع شده ميزان ضريب وقوع حادثه را بسيار كم و در حد صفر ميرساند زيرا شابلون ثابت است و شفت دستگاه است به قطعه كار نزديك ميشود ، و تمامي بخش هاي خطر افرين آن حذف شده است . جمع اوري خرده چوب ها در يك محفظه جدا از مزاياي ديگر و بديع اختراع بوده ، امكان استفاده از يك كارگر ساده به جاي كارگر حرفه اي در نمونه هاي موجود در بازار ، افزايش سرعت كار و تغيير سرعت بنا به دلخواه قطعه كار اختراع فوق نمونه بارزي از اقتصاد مقاومتي در صنعت ميباشد .
اختراع مورد اشاره سيستمي است در راستاي تحقق بيشتر امنيت و رفاه در خودرو به نحوي كه وجود چنين سيستمي در خودروها علاه ه بر افزايش ايمني در خودرو باعث كاهش احتمال سوانح شديد مي گردد. اين اختراع براي رفع برخي مشكلات ناشي از عده اطلاع دقيق رانندگان ديگر خودروها از تغييرات سرعت خودروي جلو است، مفيد است. همچنين اين اختراع مي تواند با پردازش تغييرات سرعت، اخطارها و دستورات لازم را جهت رفاه و امنيت بيشتر سرنشينان خودرو ارائه دهد، در اين اختراع تعداد از امكانات كه در ادامه ذكر خواهد شد، در يك مدار ساده الكترونيكي و بصورت يكجا با دقت و حساسيت بسيار بالا و ديگر قابليتهاي منحصربه فردي تجميع شده است. در اين سيستم از يك پردازشگر كه حاوي يك الگوريتم قوي پردازشي طراحي شده است، جهت پردازش و اعمال فرامين خروجي لازم استفاده شده است. برخي از اين امكانات عبارت اند از: نمايش شدت كاهش سرعت خو درو به صورت پويا و با اعمال هيسترزيس (پسماند) زماني، فعال شدن هوشمند فلاشرهاي خودرو و غير فعال شدن آنها به صورت كاملآ هوشمند در مواقع بحراني. قفل شدن درب خودرو در سرعت مشخص، قفل دربهاي خودرو در سوانح شديد و باز شدن مجدد آنها بعد از توقف كامل. ارسال سيگنال فرمان براي انجام اتوماتيك برخي اقدامات در شرايط بحراني، اعلام اخطار به راننده در هنگام عدم تناسب سرعت با دنده خودرو، اعلام اخطار به راننده در هنگام تجاوز از سرعت مجاز، متناسب با مدت و شدت ارتكاب تخلف، فعال شدن فلاشر خودرو در حركت رو به عقب.
ماشين قلاويزكاري ايمن safe tapping machine قلاويزها ابزارهاي هستند كه براي ساخت مهره ازآنها استفاده مي شود، قلاويزها شبيه پيچ¬ها هستند با اين تفاوت كه روي بدنه آنها شيارهايي براي خروج براده وروانكاري ايجاد مي شود.به دليل وجود شيارها بدنه قلاويز ضعيف مي شود، ازطرفي چون هنگام براده¬برداري اصطكاك بسيار زياد است وقلاويزها معمولا\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" ازجنس فولاد آلياژي پركربن هستند احتمال شكستن آنها زياد است. درصورت شكستن قلاويز،علاوه بر هزينه خود قلاويز خارج كردن آن از كار مستلزم وقت و هزينه است از اين رو ضرورت مكانيزمي كه بتواند از شكستن قلاويز¬ها جلوگيري نمايد احساس مي شود. درماشين قلاويز كاري ايمن ابتدا نيروي براده برداري وارد برقلاويز با توجه به جنس كار ،قطر وگام قلاويز محاسبه مي شود سپس براساس نيروي محاسبه شده ميزان گشتاور لازم از طريق يك كوپلينگ ايمني كه براي همين منظور طراحي وساخته شده ،تنظيم مي شود اينكار از طريق فشاري كه توسط چند عددپيچ بر فنر وساچمه اعمال مي شودامكان پذير مي گردد . بعد از تنظيم كوپلينگ در حين قلاويز كاري چنانچه به هر دليلي نيروي وارد برقلاويز از حد مجاز تنظيم شده تجاوز نمايد نيمه محرك كوپلينگ روي نيمه متحرك آن هرز مي چرخد واز شكستن قلاويز جلوگيري مي كند .لازم به توضيح است درطراحي و ساخت ماشين قلاويز كاري ايمن از گير بكس پيچ حلزون وچرخ حلزون استفاده شده است كه علاوه بر تقليل دور از خاصيت مهم يكطرفه بودن آن(انتقال حركت فقط از طرف پيچ به چرخ ممكن است ) براي تنظيم مقدار گشتاور خروجي با آچار گشتاور سنج استفاده شده است. ياد آوري: نحوه ي محاسبه نيروي براده برداري ، مثال ها و شكل ها ضميمه است.
موارد یافت شده: 15